Tyhle lahodné blondies podle @mikethurston jsou perfektní pochoutkou na zahnání chutě na sladké, aniž byste příliš vybočili ze svých maker. Stačí vám hrstka ingrediencí, slazené jsou agávovým sirupem, který má nižší glykemický index než cukr. Ideální, pokud se chcete vyhnout výkyvům cukru po dezertu nebo svačině.
Pokud moc nepečete, nebojte se – tenhle jednoduchý recept vám zabere jen pár minut na přípravu. Stačí vlastně všechno dát do mixéru a zapnout ho. Ano, opravdu.
Výsledkem bude neodolatelná várka blondies, takže to za to rozhodně stojí.
Počet porcí: 8VIDEORECEPT ZDEIngredience
- 2 plechovky cizrny
- 100g bezlepkových ovesných vloček
- 12 lžic Přírodního arašídového másla
- ½ hrnku sirupu z agáve
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 hrnek čokoládových peciček
Postup
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2. Přeceďte cizrnu, dejte ji do mixéru a přidejte zbytek ingrediencí kromě čokoládových peciček.
3. Polovinu směsi dejte do vyloženého plechu a uhlaďte stěrkou.
4. Posypte polovinou čokoládových peciček a pokryjte zbytkem těsta.
5. Posypte zbytkem čokoládových peciček a pečte v troubě 20-25 minut.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 180 |
---|---|
Tuky | 6g |
Sacharidy | 22g |
Bílkoviny | 6g |
Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.
O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.
Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.