Snažíte se hlídat si stravu, ale nemůžete odolat kopečku lahodné zmrzliny po večeři? Tenhle recept na zdravou zmrzlinu je hotový game-changer pro zahnání chutí bez zbytečných kalorií, cukru nebo tuku, co se skrývají v normální zmrzlině.
Nenechte se odradit myšlenkou na několikahodinové šlehání domácí zmrzliny, příprava zdravé zmrzliny nikdy nebyla jednodušší. Jestli hledáte verzi s nízkým obsahem cukru, jediné sladidlo je tu banán a arašídové máslo.
Arašídové máslo je skvělou ingrediencí do jakéhokoliv dezertu, jelikož nám poskytuje dávku proteinu a zdravých tuků. Jednoduše vmixujte do receptu na zdravou zmrzlinu, kterou si budete muset dělat po kýblech.
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 4 banány
- 2 lžíce hladkého nebo křupavého arašídového másla
- Trocha mléka
- 2 lžíce čokoládových peciček (pokud chcete)
Postup:
- Vyložte plech pečícím papírem. Nakrájejte banány a rovnoměrně rozložte na plech.
- Dejte plech do mrazáku na 2-3 hodiny nebo dokud banány úplně zmrznou.
- Až budou banány zmrzlé, vyndejte je z mrazáku a dejte do mixéru.
- Přidejte arašídové máslo a trochu mléka a mixujte, dokud nedosáhnete krémové konzistence.
- Jednoduše zmrzlinu naberte lžící do misky a vychutnejte si ji. Můžete ji posypat čokoládovými pecičkami nebo vylepšit Sirupem bez cukru.
Nutriční informace
Na jednu porci
Kalorie | 203kcal | 54 kalorií z tuku |
---|
% Doporučeného denního množství* | ||
---|---|---|
Tuky | 6g | 9% |
Sacharidy | 36g | 12% |
Bílkoviny | 4g | 8% |
Evangeline se účastnila sportovních soutěží již od mládí. Jako kvalifikovaná RYA instruktorka jízdy na malých závodních lodích rozumí důležitosti správné výživy pro zvládnutí extrémních a vytrvalostních sportů, především díky její zkušenosti s týmy Velké Británie a vedením a trénováním prvního týmu její univerzity.
Ve svém volném čase miluje Evangeline běh - především maratony. O víkendech ji můžete najít u vodních sportů nebo při výšlapu do kopců. Její ideální večer je strávený HIIT tréninkem nebo dřepy v posilovně před tím, než si připraví nějaké pálivé jídlo s hromadou zeleniny - mňam!
Přečtěte si více o Evangelininých zážitcích zde.